Hem > BRF-Mattor

BRF-Mattor

Köp & Installera mattor i er BRF efter dina behov & önskemål

Vi på AB Heltäckande Mattor erbjuder ett komplett utbud av mattor & tillhörande installationer för Bostadsrättsföreningar. Oavsett om ni ska lägga  matta i entrén, en gemensam lokal eller hos någon av era hyresgäster så har vi en lösning som passar just er. Du väljer själv om du vill beställa enbart heltäckningsmatta utifrån dina mått eller få din matta beskuren och installerad på plats.  

Praktiska entrésystem

Mattor minska både ljudnivå & buller samt minskar andelen smuts man drar med sig till övriga delar av fastigheten. När man installerar mattor i en entré brukar man utgå 3-stegsmodell som innefattar skakning, skrapning & absorption. 

1. Skakning

Första steget är att avlägsna överflödigt slask, grus & smuts vilket görs med hjälp av en sk.a. gallermatta. Beroende på hur er trappa eller ingång utanför och innanför dörren finns olika möjligheter för om detta är möjligt att installera. Gallermattor skräddarsys på beställning anpassad efter befintlig nedsänkning eller genom en nedsänkning som bilas i stengolvet efter önskemål.

2. Skrapning

När den värsta smutsen och fukten är avslägsnad brukar man därefter, beroende på säsong, lägga en skrap- & absorptionsmatta för att skrapa av och torka upp snöslask eller väta från regnoväder. Detta är inget krav men kan i många fall vara en kritisk faktor som påverkar effekten av ert entrésystem. Det påverkas bl.a. av var fastigheten är belägen och hur mycket snöslask och annat man drar med sig in från gatan. 

3. Ullmatta

När värsta sortens smuts är avlägsnad välkomnar man därefter de boende eller besökande med en mer representabel matta i lämplig design, form & färgsättning baserat på entréns utformning & stil.

Denna matta tillverkas oftast i ull eller en ull/syntet-blandning för att få lite extra slitstyrka. Fördelen med ull är att det är naturligt fett och avstötande. Vatten, grus & damm lägger sig ovanpå mattan för att sedan avdunsta eller avlägsnas i samband med dammsugning under trapphusstädningen.  

Minska ljud & buller, öka trivsel & ge ett välkommet mottagande

Förutom de praktiska fördelarna så minskar mattor ljudnivån, ger ett välkomnande intryck och ifall man lider av t.ex. lyhörda trapphus där man hör grannarna som går i trapphuset kan man med fördel lägga mattor även i trappor till t.ex. första våningen för att minska störande ljud.

Se vårt utbud av BRF- & Entrémattor

Besök vårt showroom på Birger Jarlsgatan 115 så hjälper våra kunniga medarbetare dig att hitta rätt matt efter dina behov. Du kan se kvalitets- & färgprover samt få mer tips & rådgivning inför ditt beslut.

Kontakta oss för offert

Om du redan vet vad för typ av matta du är ute efter är du varmt välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi dig vidare med en offert. 

Du når oss enklast på 08-23 41 70 eller genom att maila oss på info@heltackandemattor.se. Naturligtvis går det även bra att besöka vårt showroom 

 

  • Stort utbud av mattor & textila golv
  • Personlig service
  • Låga priser
  • Professionella mattläggare
  • Över 60 års erfarenhet
  • 100% skräddarsydda lösningar
  • Leverantörer från hela Europa

Kontakta oss för frågor eller offert

11 + 5 =